Περισσότερες πληροφορίες για το “HAIR for HELP”

Σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία παρατηρείται μια απότομη τριχόπτωση με αποτέλεσμα να χάνουν ένα μικρό ή μεγάλο μέρος των μαλλιών τους. Η κατάσταση αυτή είναι προσωρινή και παρατηρείται καθ' όλη την διάρκεια των χημειοθεραπειών ως παρενέργεια των φαρμάκων που λαμβάνονται. Πρόκειται για μια πραγματικότητα που επιβαρύνει επιπρόσθετα την ψυχολογική κατάσταση του πάσχοντα καθώς διαμορφώνει αρνητικά την εμφάνιση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης είναι λογικό οι ασθενείς να μην επιθυμούν να γίνεται αντιληπτή η τριχόπτωση. Η Bergmann Kord για αυτές τις περιπτώσεις έχει μεταφέρει αποκλειστικά στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια μία νέα τεχνολογία. Πρόκειται για ένα  ιατρικό προϊόν (medical device) που ονομάζεται HOS-2 και είναι το μοναδικό που έχει εγκριθεί από τον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων). Να σημειώσουμε ότι η τεχνολογία αυτή είναι πλήρως διαφοροποιημένη από την αντίστοιχη που εφαρμόζεται στις κλασικές περούκες παθήσεων.

HAIR for HELP

verschicktΗ Bergmann Kord, όντας ευαισθητοποιημένη γνωρίζει τη σπουδαιότητα των μαλλιών στην εμφάνιση αλλά κυρίως στην ψυχολογία των ασθενών λόγω της ενασχόλησής της με το αντικείμενο όλα αυτά τα χρόνια. Είναι σημαντικό να βοηθάμε σε αυτές τις περιπτώσεις και ιδιαίτερα όταν αφορά μικρά παιδιά που ασθενούν προκειμένου να αισθανθούν όμορφα με τρόπο απλό και εύκολο. Σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν σε αυτή την επιλογή. Εδώ, λοιπόν, είναι που το σύστημα HOS-2 προσφέρεται ως δωρεά σε αυτά τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο και χάνουν κάτι τόσο πολύτιμο και σημαντικό, όπως είναι τα μαλλιά τους.


Δείτε το ακόλουθο video

 

Η Bergmann Kord έχει δημιουργήσει από το 2011 το πρόγραμμα «HAIR for HELP» σε συνεργασία με συλλόγους καρκινοπαθών όπως το "Άλμα Ζωής" στη Θεσσαλονίκη. (Δείτε σχετική αλληλογραφία) Αφορά μία διαδικασία στήριξης σε οικογένειες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καλύψουν το κόστος αγοράς.

Με βάση το πρόγραμμα, εθελοντές που ενημερώθηκαν σχετικά στέλνουν τα μαλλιά τους για να κατασκευαστούν συστήματα HOS-2 και να μπορέσουν να δοθούν στους κατάλληλους λήπτες που είναι μικρά παιδιά. Έτσι με μια πολύ απλή κίνηση μπορούμε να χαρίσουμε αισιοδοξία και δύναμη για ζωή.  Τέτοιες πρωτοβουλίες πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες του κόσμου (Γερμανία, ΗΠΑ κ.α.) όπου κλινικές υποστηρίζουν με αυτόν τον τρόπο συλλόγους για μικρά παιδιά που έχουν ανάγκη και υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες.

dein-haarΟι εθελοντές δότες χρειάζεται να πιάσουν σφιχτά τα μαλλιά τους, να τα δέσουν με ένα λαστιχάκι, να τα κόψουν τουλάχιστον σε μήκος 20 εκατοστών και να τα στείλουν στην Bergmann Kord μέσα σε έναν φάκελο. Μόλις παραληφθούν, γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία τους για εφαρμογή και αναμένεται πλέον ο κατάλληλος αποδέκτης για την προσαρμογή.

Δεδομένης της απρόσμενης και συνεχώς αυξανόμενης ανταπόκρισης των εθελοντών  αναπροσαρμόσαμε τις διαδικασίες και αποκτήσαμε ακόμα σημαντικότερη δυναμική. Σκοπός μας είναι να συμπράξουμε σε ακόμα περισσότερα παρόμοια περιστατικά πάντα με τη συμβολή των εθελοντών δοτών, οι οποίοι με αυτόν τον απλό τρόπο προσφέρουν σημαντικό έργο και καλύπτουν το κενό των παιδιών τόσο σε επίπεδο εμφάνισης όσο και ψυχολογίας. Με τη συμβολή όλων των εθελοντών προωθείται ένα μήνυμα γεμάτο ζωή & αγάπη για τα μικρά παιδιά.

Κριτήρια Δωρεάς:

• Τα μαλλιά να έχουν μήκος 20 εκατοστά τουλάχιστον (δεν υπάρχει μέγιστο).
• Τα μαλλιά να μην είναι βαμμένα και να μην έχουν υποστεί άλλες χημικές επεξεργασίες όπως περμανάντ ή ισιωτική. Φυτικές ή ημι-μόνιμες βαφές είναι αποδεκτές αλλά το μη επεξεργασμένο μαλλί προτιμάται.

Μπορείτε να μας τα στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση (προαιρετικά αν θέλετε σημειώστε μας το όνομα & το τηλέφωνό σας) :

Bergmann Kord_ Λεωφόρος Κηφισίας 348, 15233 Χαλάνδρι Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα για το "HAIR for HELP" εδώ.