Το “Κοινωνικό Πρόσωπο” της Bergmann Kord

HOPE for HAIR Girl HOPE for HAIR Board HOPE for HAIR Girl with Lamb

Η Bergmann Kord, μέλος του Kord Group, η πρώτη κλινική μαλλιών στην Ελλάδα με παρουσία από το 1979 και διενέργεια 65.000, αισθητικά άρτιων, μεταμοσχεύσεων μαλλιών, είναι ένα από τα πιο εξειδικευμένα κέντρα αποκατάστασης της τριχόπτωσης παγκοσμίως.

Εκτός της συνεχούς προσπάθειας για παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών όσον αφορά στο επιστημονικό αντικείμενο, βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας της Bergmann Kord αποτελεί η προσφορά έργου Αλληλεγγύης μέσω της ενεργού Συνεισφοράς στο Κοινωνικό Σύνολο.

Στις δραστηριότητες της εταιρείας εντάσσεται και η ανάληψη σημαντικών δράσεων Κοινωνικής Υπευθυνότητας.
Παράλληλα, στηρίζει με σημαντικές Οικονομικές Δωρεές τις φιλανθρωπικές ενέργειες Συλλόγων και Σωματείων όπως η αδελφότητα «Αθηναΐδες - Θυγατέρες της Πηνελόπης» κ.λπ.

Κορωνίδα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποτελεί η πρωτοβουλία «HAIR for HELP».

H συγκεκριμένη δραστηριότητα δημιουργήθηκε το 2011 με αφορμή την κάλυψη αναγκών Συλλόγων Καρκινοπαθών, όπως ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "Άλμα Ζωής", προς τον οποίο η ενεργή στήριξη συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

To «HAIR for HELP» είναι μια διαδικασία στήριξης σε οικογένειες με παιδιά που πάσχουν από καρκίνο ή αλωπεκία και αποδεδειγμένα δε μπορούν να καλύψουν το κόστος αγοράς περούκας αποκατάστασης.

Η κίνηση ενθαρρύνει εθελοντές να προσφέρουν τα μαλλιά τους, προκειμένου να κατασκευαστούν περούκες παθήσεων οι οποίες στη συνέχεια παρέχονται, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, σε πάσχοντα παιδιά που ανήκουν σε άπορες οικογένειες.

Τα τελευταία χρόνια η πρωτοβουλία μετατράπηκε σε «Κίνηση» αφού συνάντησε μεγάλη ανταπόκριση από πολλούς χώρους και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες.

Το «HAIR for HELP» εκτός των άλλων, έχει πολυεπίπεδη στόχευση, όπως η ανάδειξη του Εκπαιδευτικού του χαρακτήρα.

Η επιλογή Εκπαιδευτικών Μονάδων ως χώρων για την εξάπλωση της Πρωτοβουλίας δεν είναι τυχαία και φυσικά δεν περιορίζεται στην δωρεά μαλλιών.
Στόχος είναι η επιμόρφωση των παιδιών, προκειμένου να ενστερνιστούν τις αξίες του Εθελοντισμού και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Οι προσφορές των δασκάλων και σπουδαστών αποτελούν την πεμπτουσία του «HAIR for HELP».

Παράλληλα, τα στελέχη της Bergmann Kord συμμετέχουν ενεργά σε ενημερωτικά και υποστηρικτικά σεμινάρια, σχετικά με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του ογκολογικού ασθενή.

Οι ψυχολογικές διαστάσεις της αποκατάστασης μαλλιών είναι δεσπόζουσας σημασίας. Η καλή σχέση του ασθενούς με τον εαυτό του, του δίνει ώθηση να νικήσει τη νόσο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που συναντάμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με διαφορετική εξέλιξη ως αποτέλεσμα της σημαντικής διαφοράς που χαρακτηρίζεται από τους όρους : Αισιοδοξία, Ελπίδα, Κουράγιο, Υπομονή, Αγάπη.

Σχετικά με τη δωρεά μαλλιών ισχύουν οι παρακάτω προδιαγραφές οι οποίες πρέπει να τηρούνται ώστε η κατασκευή περουκών να είναι δυνατή :

• Τα μαλλιά πρέπει να έχουν μήκος από 20 εκατοστά και πάνω.
• Να είναι καθαρά, λουσμένα και στεγνά.
• Να μην έχει γίνει καμία χημική εργασία κομμωτηρίου (βαφή, περμανάντ κ.λπ.)
• Να είναι πιασμένα μαζί σε κοτσίδα, σφιχτή με λαστιχάκι.
• Τα μαλλιά συλλέγονται και φυλάσσονται σύμφωνα με ειδικές προδιαγραφές, ενώ οι περούκες κατασκευάζονται με βάση διεθνή πρωτόκολλα επεξεργασίας.
Να σημειώσουμε ότι για τη δωρεά μαλλιών δεν υπάρχει κανένα όριο ηλικίας του δωρητή.

Για τη Διοίκηση και το Προσωπικό της Bergmann Kord η εντατικοποίηση του συνόλου των δραστηριοτήτων της πρωτοβουλίας «HAIR for HELP» αποτελεί ειλημμένη απόφαση.

Στόχος της Εταιρείας είναι, πρωτίστως, να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει, καθώς και να αυξήσει τη συμμετοχή του κόσμου σε αντίστοιχες κινήσεις Κοινωνικής Συνεισφοράς.

Τέλος, αλλά εξίσου βαρύνουσας σημασίας, είναι η φιλοδοξία δημιουργίας μιας νέας γενιάς εθελοντών, καθώς η δράση απευθύνεται σε παιδιά.

«Σήμερα δωρίζουμε τα μαλλιά μας, αύριο προσφέρουμε αίμα για να σώσουμε μια ζωή, μεθαύριο γινομάστε, συνειδητά, δωρητές οργάνων…»

Διαβάστε περισσότερα για το "HAIR for HELP" εδώ.